Najvažnije je shvatiti da otpad nije smeće

Najvažnije je shvatiti da otpad nije smeće
Voditelj prodaje Reoma grupe, govori o interesu građana za prikupljanje otpada te novim uslugama tvrtke - otkupu stare arhive, starog stiropora i zbrinjavanju glomaznog otpada.

Tvrtka Reoma grupa d.o.o. privatna je tvrtka koja se bavi sakupljanjem, sortiranjem i recikliranjem neopasnog otpada na području Republike Hrvatske koju su osnovali Fatmir Ademi, Dragan Zovko i Luka Šeparović. Tvrtka trenutno zapošljava preko 20 djelatnika i ima cilj doprinjeti smanjenju nezaposlenosti daljnjim zapošljavanjem djelatnika, te povećati stupanj gospodarenja otpadom u Republici Hrvatskoj.

"Otpad koji preuzmemo ide na sortiranje u našu tvrtku, te se nakon toga klasificira prema klasama ovisno o kojoj je vrsti sirovine riječ. Uz zbrinjavanje neopasnog industrijskog otpada, tvrtka nudi i otkup papira, metala, folije, drvenih paleta, stare arhive, registratora, te odvoz i zbrinjavanje glomaznog otpada", kaže Luka Šeparović, voditelj prodaje i jedan od osnivača tvrtke te napominje da se samo papir kao sirovina kod njih sortira u 10 vrsta.

Pročitaj više.